RV1126/ RV1109 IPC için yüksek performanslı yapay zeka görüntü işlemcisi SoC

- 2023-07-12-

RV1126, AI versiyonu SOC'dir.
14 nm litografi işlemi ve dört çekirdekli 32 bit ARM Cortex-A7 mimarisi ile RV1126, NEON ve FPU'yu entegre eder - frekans 1,5 GHz'e kadar çıkar. FastBoot, TrustZone teknolojisi ve çoklu kripto motorlarını destekler.

2.0 Top'a kadar bilgi işlem gücüne sahip yerleşik sinir ağı işlemcisi NPU, AI bilgi işlemin güç tüketiminin GPU'nun gerektirdiği gücün %10'undan daha az olduğunu fark eder. Sağlanan araçlar ve destekleyici AI algoritmaları ile Tensorflow, PyTorch, Caffe, MxNet, DarkNet, ONNX, vb.'nin doğrudan dönüştürülmesini ve dağıtımını destekler.

Çok seviyeli görüntü paraziti azaltma, 3F-HDR ve diğer teknolojiler ile RV1126, yalnızca sahnenin dinamik aralığını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda karanlıkta tam renkli çıktı gereksinimlerini de karşılayarak "açıkça görünür" olanı gerçeğe dönüştürür - daha uyumlu güvenlik alanındaki gerçek taleplere.

Dahili Video CODEC, 4K H.254/H.265@30FPS ve çok kanallı video kodlama ve kod çözmeyi destekleyerek düşük bit hızı, düşük gecikmeli kodlama, algısal kodlama ihtiyaçlarını karşılar ve video doluluk oranını azaltır.








Rockchip RV1126 ve RV1109 IPC çözümlerinin avantajlarının analizi

Görüntü kalitesi, resim efekti ve ayrıntıları sunma yeteneği, karmaşık aydınlatma ortamları, insan ve araç akışı ve değişen insan hareketleri gibi karmaşık sahnelerde IPC çözüm teknolojisini dikkate almak için önemli göstergelerdir. Son zamanlarda, Rockchip, RV1126 ve RV1109 altındaki iki IPC çözümü yeni yükseltildi. Rockchip'in kendi geliştirdiği ISP2.0 teknolojisine dayalı olarak, çıplak gözle görülebilen avantajlar sunarlar.

1. Daha az leke, daha net
RV1126/RV1109, RV1126/RV1109 çözümünün çok seviyeli gürültü azaltma, 3 kare HDR, keskinlik ve kontrast, Akıllı AE akıllı otomatik pozlama, AWB beyaz dengesi ve bozulma düzeltme gibi altı teknik özelliğini temel alan farklı senaryolarda bariz avantajlara sahiptir.
1.1 Düşük gürültü kontrastı: daha az leke, daha net



1.2 HDR Kontrastı: Daha Net Görüntü
Laboratuvarda sol ve sağ parlak ve karanlık dinamik oran 10x sahnelerinin karşılaştırılmasında RV1126, baş ve duvarı güçlü ışık altında daha hassas hale getirmek ve gazete metnini daha net hale getirmek için 3 kare HDR teknolojisine güveniyor. Ayrıca, ayrıntıların korunabilmesi için vurgulanan alanın aşırı pozlaması bastırılır. Diğer çözümlerle karşılaştırıldığında, karanlık alanlardaki yüzler daha koyudur ve RV1126 ve RV1109 tarafından görüntülenen karanlık alanlardaki yüzlerin parlaklığı gerçeğe döndürülür.



1.3 Keskinlik ve kontrast karşılaştırması: daha yüksek restorasyon derecesi
Keskinlik, görüntü düzleminin keskinliğini ve kenar keskinliğini yansıtan bir dizindir. Keskinlik ne kadar yüksek olursa, ayrıntılar o kadar iyi geri yüklenebilir. Kontrast, bir görüntünün aydınlık ve karanlık alanlarındaki en parlak beyaz ile en koyu siyah arasındaki farklı parlaklık düzeylerinin performansını ölçer.
Test sırasında, şehirdeki yol köprüleri, trafik akışı, sokak lambaları, binalar vb.'den oluşan karmaşık sahneler karşısında, diğer çözümlerle karşılaştırıldığında, RV1126 ve RV1109, ister ana hatları olsun, daha iyi keskinlik ve kontrast oluşturma sağladı. evler, sokak lambaları, ağaçlar vb. Resimde uzaktaki binaların detay ve netliğinin yanı sıra RV1126 ve RV1109'un keskinlik ve kontrast teknik avantajları tam olarak yansıtılmıştır.




1.4 Farklı lümenlerin karşılaştırılması: daha iyi parlaklık
Farklı lümenler altında, resim tarafından görüntülenen parlaklık farklıdır. Gerçek tarafı eski haline getirmek için IPC çözümünün daha ideal resim kontrol yeteneğine sahip olup olmadığı test edilir. Gerçek ölçüm yoluyla, "Akıllı AE akıllı otomatik pozlama" teknolojisine dayalı olarak, RV1126 ve RV1109'un genel parlaklığının 1/10/50lux lümen seviyesinde daha iyi olduğu bulunabilir.

 
·
1,5 AWB beyaz dengesi karşılaştırması: gerçek sahne rengini doğru bir şekilde geri yükleyin
AWB beyaz dengesi, görüntü kalitesi için çok önemlidir. Test ve karşılaştırmaya göre, mavi gökyüzü, güneş ışığı, yol, kovboy adam ve geniş yeşil ağaçların bulunduğu gündüz sahnesinde RV1126 ve RV1109, "AWB beyaz dengesi" teknolojisi aracılığıyla görüntü kalitesini doğru bir şekilde geri yükleyebilir. Canlı sahnelerin gerçek renkleri.


 
·
1.6 Geniş Açı Kontrastı: Bozulmayı Doğru Şekilde Kontrol Edin
Geniş açı karşılaştırma testinde, RV1126 ve RV1109, donanımlı çip düzeyinde bozulma düzeltme algoritması aracılığıyla bozulmayı doğru bir şekilde onardı. Karşılaştırma tablosunda, RV1126 ve RV1109'un bozulmayı doğru bir şekilde kontrol edebildiği ve insan vücudunun ve kapının normal görüntü durumunda olduğu bulunabilir.



2. Artan depolama alanı.
Depolama alanı %100 artırıldı


RV1126 ve RV1109, yakalanan resim dosyalarını hem yüksek tanımlı hem de küçük boyutlu hale getirebilen Smart265 kodlama teknolojisini kullanır. Örneğin, diğer ekipmanlarla 30 gün boyunca gözetim resimlerinin kaydedilmesiyle tüketilen bellek, RV1126 ve RV1109 ile 60 gün boyunca kesintisiz olarak kaydedilebilir. Aynı video kaynağı için Smart265 teknolojisi kullanıldıktan sonra dosya boyutunun yarı yarıya küçüldüğü görülebilir.


 
3ï¼Akıllı görüntü uygulamasını gerçekleştirmek için yerleşik yapay zeka algoritması
RV1126 ve RV1109, sınır ötesi algılama, yüz algılama ve plaka tanıma gibi akıllı uygulamaları gerçekleştirebilen ve ürün iniş sürecini hızlandırabilen yerleşik AI algoritmalarına sahiptir.